Wishfulmusic in sfeervol Groninger Museum

binoculers_press03_by-IngaSeeversDe muziekavonden van het Groninger Museum en wishfulmusic staan bekend om de bijzondere artiesten en de sfeervolle locaties in het gebouw. Op zaterdag 5 oktober presenteren Groninger Museum en wishfulmusic optredens van: Ryan Lee Crosby (Boston, USA), Binoculers (Hamburg), Ben Salter (Brisbane, Australië), Mindpark en Hummingville. De artiesten geven onder meer een preview van hun bijdrage voor de wintertentoonstelling Natural Beauty. 

Ryan Lee Crosby is een songwriter, multi-instrumentalist, record producer en muziekleraar in Boston, MA. Hij treedt op als solo-artiest maar ook vaak met andere bands. Zijn muziek varieert van psychedelische rock, experimentele gitaarmuziek, tot pop-folk. Crosby werkte al eerder voor het Groninger Museum: hij schreef songs voor schilderijen van Jan Altink en maakte hier video’s van.

Binoculers is Nadja Rüdebusch uit Hamburg, die sinds 2007 optreedt onder die naam. Ze is een minimalistisch singer songwriter, die met gebruik van diverse effecten en loops een breed muzikaal spectrum creëert. Binoculers levert een song bij een schilderij van de komende tentoonstelling Natural Beauty, dat ook op cd zal verschijnen die tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar is.

Ben Salter is een muzikant uit Brisbane, Australië. Hij speelde in vele Australische bands, maar treedt tegenwoordig ook solo op. Recent verschenen de solo cd The Cat en de ep European Vacation, met mooie gelaagde popliedjes. Deze songs schreef hij tijdens reizen in heel Europa, waar hij ook weer met lokale muzikanten samenspeelde. Salter werkt ook mee aan Natural Beauty.

Mindpark is op dit moment bezig met de opvolger van hun alom geprezen debuutalbum “We Will Adapt”, vol avontuurlijke popsongs, compromisloze trips, gelaagde gitaren, meerstemmige zang en verslavende melancholie. Een ontmoeting met singer/songwriter Rebecca Sier tijdens festival Into the Great Wide Open was het begin van een vriendschap en sinds kort ook een nieuw bandlid. Speciaal voor deze gelegenheid laten Rebecca en Ralph met z’n tweeën en de nodige elektronica een aantal van de nieuwe nummers horen. Muziek voortgekomen uit een gedeelde liefde voor nachtmuziek, stiltes, erupties, dissonanten en dansbare post-rock. Zij doen mee aan Natural Beauty.

Hummingville is een band uit Rotterdam. De muziek van Hummingville is melancholisch en intens, maar tegelijkertijd ook licht en warm. Vorig jaar brachten zij hun debuutalbum ‘With An Elephant In a Room’ uit, waarin zij gevoelige kwesties omzetten in muziek met een geheel eigen klank. Hummingville werkt ook mee aan Natural Beauty.

Deuren open: 19.30 uur

Foto’s: Groninger Museum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.