WK Snert- en Stamppotkoken in Lewenborg

Het  WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken  mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers. Het evenement  zal plaats vinden  op vrijdag 16 februari 2018 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

Het Alfa-college is samen met studenten van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. In het restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes.  Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld.

Bijzonder is dat Carolina Verhoeven, deskundige in de kookgeschiedenis, van Academie Culinaire Historie een hoekje gaat inrichten met authentiek kookspullen. Waaronder een sauskom met 2 tuiten, een hoge tuit en een lage tuit. De vraag is waarom?  De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college , Kluiverboom is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. We verwachten veel meer bezoekers, die komen kijken en proeven . En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein. ”

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren stamppot- opscheplepel.

De belangstelling voor deelneming aan de 24ste editie van het BAUHAUS WK SNERTKOKEN  en de 17de  editie van het WK STAMPPOT op vrijdag 16 februari 2018 in Groningen is groot. De deelnemers komen uit het hele land.

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *