Zusjes maken kinderen Martini Ziekenhuis blij met cadeau

speelgoedDe zusjes Sofie en Emma hebben zaterdagmorgen 23 februari, kinderen in het Martini Ziekenhuis in Groningen blij gemaakt met een cadeau. De 10-jarige Sofie en de 8-jarige Emma uit Helmond begonnen in oktober vorig jaar de Stichting Achterstevoren nadat ze de film ‘Achtste groepers huilen niet’ hadden gezien. Deze stichting laat wensen uit komen van ernstig zieke kinderen en gaat naar ziekenhuizen in heel Nederland om bij zieke kinderen een glimlach op het gezicht te toveren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het Martini Ziekenhuis was het eerste ziekenhuis in het noorden dat bezocht werd door Sofie en Emma. ,,We hebben de negen kinderen die in het ziekenhuis lagen een cadeautje mogen geven”, vertellen Sofie en Emma. ,,Het was erg leuk om eens cadeaus uit te mogen delen in Groningen.” Achter Emma en Sofie staat een team van professionele regelaars en medici die zich vrijwillig inzetten om wensen uit te laten komen van deze ernstig zieke kinderen. Emma en Sofie spelen een grote rol en voeren bijna alle wensen zelf uit. Juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen.

De provincie Groningen heeft sinds januari een eigen coordinator, Manon Kroon. Zij is op zoek naar enthousiaste mensen die acties willen organiseren om zo geld op te halen voor de stichting. ,,Van dat geld worden de cadeautjes voor de kinderen in de ziekenhuizen gekocht”, legt Sofie uit.  De Stichting Achterstevoren werkt alleen met vrijwilligers zodat al het geld dat binnenkomt besteed wordt aan de zieke kinderen.”  Meer weten over Stichting Achterstevoren kijk dan op www.stichtingachterstevoren.nl . Vrijwilligers kunnen zich melden via [email protected]

Foto’s: Bob de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *