25ste weggeefkast in de stad

Niet weggooien maar weggeven

weggeefkast-0437Op donderdag 15 september om 17.00 uur krijgt een nieuwe deelnemer de 25e weggeefkast via Link 050. Weggeefkasten zijn kasten met goede, gratis bruikbare spullen die op bijvoorbeeld scholen en andere vrij toegankelijke plekken in de stad staan.

Scholen en andere instellingen beheren nu 24 kasten die verspreid staan door de stad Groningen (zie afbeelding). Stadjers kunnen hier spullen die nog goed bruikbaar zijn in de kast zetten, voor mensen die deze spulletjes op hun beurt weer goed kunnen gebruiken. De inhoud van de weggeefkasten is divers en varieert van onder andere boeken, DVD’s tot huishoudelijke gebruiksartikelen en spelletjes.

Duurzame samenleving.
De ervaring leert dat als mensen spullen meenemen, ze ook weer spullen terugzetten. Zo dragen deze kasten en de mensen die er gebruik van maken een steentje bij aan een sociale en duurzame samenleving waar materialen en goederen worden hergebruikt.

Ervaringen delen
Bij de bijenkomst op 15 september zijn beheerders, gebruikers en geïnteresseerden welkom om ervaringen te delen. Rein de Vries van Link 050 en Tineke Timmer van Armoedebeleid gemeente Groningen verzorgen de inleidingen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Eén gedachte over “25ste weggeefkast in de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *