28e Editie 4 Mijl gewonnen door Abrar Osman

steden nederland, groningen, centrumDe 28e editie van de 4 Mijl van Groningen is dit jaar gewonnen door Abrar Osman uit Eritrea in een tijd van 17 minuten en 30 seconden.

Osman startte snel in Haren en kreeg op de Rijkstraatweg gezelschap van vijf andere Afrikanen. Die kopgroep hield lange tijd stand, tot Osman in de Herestraat een versnelling plaatste. De jonge atleet uit Eritrea finishte solo.

Het parcoursrecord van 17.06 dat Vincent Yator in 2011 liep kwam geen moment in gevaar. Yator finishte nog wel als tweede (17.37), de pas zeventienjarige Yomif Kejelcha maakte het podium compleet (17.38).

Trilogie
steden nederland, groningen, centrumDe snelste vrouw was Viola Kibiwott in 19 minuten en 23 seconden. Zij maakte daarmee haar trilogie compleet: ze is voor de derde keer op rij de snelste vrouw in Groningen. Irene Cheptai werd tweede met 19.48 en Susan Kuijken derde met 20.05. Zij verbeterde met haar tijd het Nederlands record van 20.43.

Roy Hoornweg uit Papendrecht kwam als snelste Nederlander over de streep. Hij liep de 4 Mijl in 18 minuten en 4 seconden.

 

Wij waren dit jaar in de Herestraat waar het publiek massaal de deelnemers ontving en de vermoeide deelnemers een hart onder de riem staken. Het was een gezellige en geslaagde 4 mijl.

Alle foto’s van de 4 mijl: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *