Perry Sport en Aktiesport in de problemen

perry sportHet moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, Unlimited Sports Group (USG), heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dit schrijft het concern in een e-mail dat maandag aan het personeel is gestuurd. Het bestuur van USG schrijft in de mail dat ze ‘dit doet met grote teleurstelling en met pijn in ons hart!’ Volgens vakbond FNV zijn 2300 banen in gevaar. Dat meldt het Financieel Dagblad.

V&D en Scapino
De sportwinkels zijn mede in de problemen gekomen door de faillissementen van V&D en Macintosh Retail Group, beide bedrijven behoorden tot het grootste en meest belangrijke afzetkanaal van de ketens. Zo had Perry Sport elf aparte vestigingen binnenin de warenhuizen van V&D, die winkels zijn verdwenen nu een doorstart van V&D is mislukt. Aktiesport had 128 vestigingen in de winkels van Scapino, die zijn eveneens weggevallen met de teloorgang van de Macintosh Retail Group.

Geen betalingen
Het bedrijf vraagt het personeel in de brief volgens de krant om geen betalingen en bestellingen meer te doen. Winkels en kantoren blijven voorlopig wel open. Aktiesport telt ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. Een woordvoerster van vakbond FNV noemt de situatie ‘zeer spijtig’. Bij de ketens werken bij elkaar zo’n 2300 mensen.

Foto’s: Siebrand Wiegman
<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *