Ruim 200.000 bezoekers David Bowie expositie

groninger museum-david bowie (14 van 14)Ruim 200.700 mensen hebben de expositie David Bowie is in het Groninger Museum bezocht. Met dit aantal staat Groningen na Londen op de tweede plek in de rij steden waar David Bowie is eerder te zien was, en trok meer bezoekers dan in de wereldsteden Berlijn, Parijs, Melbourne, Toronto, São Paulo en Chicago. Niet alleen het Groninger Museum is blij met dit resultaat, ook de winkels en horeca profiteerden van het succes. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 10 april en is uitverkocht. 

Vanuit de hele wereld kwamen kunstliefhebbers en fans van David Bowie naar het museum. Voor ruim 4 van de 10 bezoekers aan David Bowie is was dit het eerste bezoek aan het Groninger Museum en voor 1 op de 5 bezoekers was de expositie aanleiding voor een eerste bezoek aan de stad Groningen. Onder de Nederlandse bezoekers kwam 75% van buiten de provincie Groningen. Maarliefst 1 op de 10 bezoekers kwam uit het buitenland, waarvan 50% uit Duitsland.

‘De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding’
Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “Wij zijn blij en trots dat wij deze tentoonstelling naar Nederland hebben kunnen halen, en zo de ervaring konden delen met onze bezoekers. De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek.”

David Bowie is trok vanaf de opening in december al veel publiek en werd hoog gewaardeerd. Veel bezoekers kwamen zelfs meerdere keren: “Woensdag wordt het de derde keer dat ik ga. Ik vind de tentoonstelling echt geweldig, ik begin echt weer een Bowie-fan te worden” of vermaakten zich er úren: “Na 5,5 uur ‘David Bowie is’ zijn we toch nog even bij de meubelen van Joris Laarman gaan kijken.”

Naast de tentoonstelling werden er in het museum ook evenementen georganiseerd die gerelateerd waren aan David Bowie. Zo organiseerde het Groninger Museum iedere vrijdagavond een Bowie Late Night, waar de bezoekers voorafgaand aan het bezoeken van de tentoonstelling een lezing over David Bowie konden bijwonen. Deze avonden bleken zo in trek dat ze al voordat het programma bekend was waren uitverkocht. Onder meer journalist Leo Blokhuis, modeontwerper Hans Ubbink en Vogue-redacteur Nathalie Wouters gaven een lezing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *