4Mijl van Groningen op zondag 13 oktober

4mijl 2012-1054In het gebouw van Menzis presenteerde Grietje Pasma, directeur Topsport Noord Nederland op 16 april haar programma voor de 27e 4 Mijl van Groningen 2013. De 4 Mijl zal plaats vinden op zondag 13 oktober en de inschrijving start op donderdag 25 april om 18.00 uur.  De start van de inschrijving zal live zijn te volgen op RTV Noord.

Pasma blikte nog even terug naar 2012 en memoreerde dat twee afstudeeronderzoeken zijn gedaan naar aanleiding van de 4Mijl van Groningen te weten:

Hoe groen en duurzaam is de 4Mijl en

Hoe is de logistieke operatie georganiseerd en hoe verloopt die operatie.

Nieuw aan de 4 Mijl is dat er dit jaar naast de Bedrijven recreantenloop een Bedrijven wedstrijdloop zal zijn. Die Bedrijven wedstrijdloop start in startvak 1, maar in tegenstelling tot de Bedrijven recreatieloop mogen aan de wedstrijdloop geen gastlopers mee doen. De lopers moeten dus in dienst zijn van het bedrijf waarvoor ze lopen.  Elk bedrijf mag één wedstrijdteam mee laten doen.

Verder blijven in 2012 de voorbereidingsclinics voor recreanten gelijk maar zullen de clinics voor wedstrijdlopers geintensiveerd en uitgebreid worden.

De organisatie hoopt en vertrouwt op basis van de evaluatie van 2012 dat er dit jaar 21000 lopers mogen starten.

Bron: SportGroningen Foto: JouwStad.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.