9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid

naamloos-10Bijzondere activiteiten in Groningen
Op initiatief van Urgenda, de organisatie voor duurzaamheid en innovatie, laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties zich op 9 oktober van hun ‘groenste’ kant zien. Samen tonen zij dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Door heel Nederland vinden op de Dag van de Duurzaamheid honderden duurzame activiteiten plaats. Ook Groningen staat bol van de leuke initiatieven.

Zo laat IKEA Groningen zien hoe je duurzamer kunt leven thuis, gaan topbestuurders dertig dagen op Low Car Diet, begint de Dutch Sustainable Fashion Week en wordt er op honderden basisscholen voorgelezen uit het boek Kapsones, speciaal voor de Voorleesactie geschreven door prinses Laurentien van Oranje en Jan Terlouw.

“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Met een steeds sneller veranderend klimaat en slinkende grondstofvoorraden is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen, gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Dat kunnen bedrijven, overheden en burgers zelf doen, ieder op hun eigen wijze”, zegt Urgenda directeur Marjan Minnesma.

Bron: dagvandeduurzaamheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *