Aanhoudingen bij opstootje voetbalsupporters

gemeente groningen, politieDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen drie personen aangehouden. Er was daar een opstootje gaande tussen verschillende voetbalsupporters.

De politie wilde de groep uit elkaar drijven. Hierbij zijn agenten te paard bekogeld met glazen. Reden voor de politie om de identiteit van de betrokken personen te willen vaststellen. Een deel van de groep ging er echter vandoor. Een aantal mensen bleef hinderlijk aanwezig. Dit leidde uiteindelijk tot drie aanhoudingen.

  • Een 24-jarige man uit Groningen werd aangehouden voor het verstoringen van de openbare orde, opruiing en niet voldoen aan bevel vordering. Hij gedroeg zich vervelend in de richting van agenten en liep steeds op hen af, terwijl hij opdracht had gekregen om weg te gaan. Na meerder waarschuwingen is hij uiteindelijk aangehouden.
  • Een 23-jarige inwoner van Groningen werd eveneens aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is met gepast geweld onder controle gebracht en ingesloten.
  • Een 28-jarige man uit Smilde is aangehouden voor opruiing. Ook hij verzette zich bij zijn aanhouding, maar kon desondanks worden geboeid en ingesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *