Aanleg kabelbaan Groningen ruim 30 miljoen

kabelbaan groningenSamen met de stichting Fly Over, de provincie en het OV-bureau Groningen Drenthe, heeft de gemeente Groningen in december 2012 een QuickScan uitgevoerd naar de haalbaarheid van een kabelbaan in de stad Groningen. Eén van de conclusies is dat de kabelbaan een investering van ruim 30 miljoen euro vergt.

 

Op basis van geschatte reizigersaantallen zal een kaartje 1,50 euro moeten gaan bedragen voor een kostendekkende kabelbaan.

De ruimtelijke inpassing van de kabelbaan lijkt niet onmogelijk, maar wordt wel een grote uitdaging. Een dichtbebouwde binnenstad, hoge gebouwen (Hanzeplein) en hoofdgasleidingen zorgen voor de nodige beperkingen. Ook zal de realisatie de nodige tijd gaan kosten, geschat wordt ongeveer vijf jaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de benodigde procedures, onderzoeken en afspraken die met de realisatie gemoeid gaan. De daadwerkelijke bouw is niet complex en tijdrovend. De kabelbaan zelf kan binnen één jaar gebouwd worden.

De verwachting is dat nog voor de zomer een besluit kan worden genomen over de haalbaarheid en of het project kabelbaan dan daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Bron: Gemeente Groningen
Foto: skyscrapercity.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *