Aantrekkelijke zitplek Grote Markt verdwenen | Terugblik en wachten op herinrichting

Het Informatiecentrum op de Grote Markt is zo goed als gedemonteerd en afgevoerd. Vanaf Met de ingebruikname van Forum Groningen en de verplaatsing van het VVV-kantoor naar dat gebouw, is er voor het Informatiecentrum geen functie meer. En volgens planning is alles verdwenen. Het Informatiecentrum deed behalve als gebouw ook dienst als aantrekkelijke zitplek in de vorm van de trappen. Veel bezoekers van de Grote Markt maakten hier de afgelopen jaren met veel plezier gebruik van.

Het gebouw dat vanaf het begin een tijdelijk karakter had, heeft ruim acht jaar op de Grote Markt gestaan. Het gebouw wordt gedemonteerd en het materiaal wordt afgevoerd. Materialen die nog goed zijn worden zoveel mogelijk hergebruikt, zoals bijvoorbeeld het hout van de trap, de installaties, het staalwerk en stelconplaten onder het gebouw. Beton wordt als puin hergebruikt onder wegen. De door Mendini ontworpen platen die als wandbedekking werden gebruikt, krijgen mogelijk nog een nieuwe bestemming. Dit wordt nog nader onderzocht.

Tekst gaat door onder de galerie:

In 2023 wil de Gemeente Groningen de herinrichting van de Grote Markt in de Stad afgerond hebben. Stadsbouwmeester Jeroen de Wilgen ziet het vernieuwde plein voor zich als een ontmoetingsplek, met veel ruimte voor voetgangers, laat hij OOGTV weten.

“We gaan de Grote Markt een grote opknapbeurt geven. We willen gewoon dat meer mensen hier een fijne en leuke tijd kunnen hebben”, zo stelt De Wilgen. “Als je nu zo om je heen kijkt, hier op de Grote Markt, zie je dat het ‘klimaat’ hier eigenlijk niet geschikt is voor hen. We hopen dan ook dat dit een plek wordt waar je goed kunt lopen en je jezelf als voetganger op je gemak voelt.”

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen – FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *