Actie Comité VoorZorg keukentafelgesprekken

groningen-centrum-vismarkt-comite voor zorg-1Vrijdagochtend stond Comité VoorZorg op de kop van de Vismarkt om thuiszorgcliënten voor te bereiden op de zogenaamde keukentafelgesprekken. Dit kabinet bezuinigt fors op de zorg. Ook de gemeente Groningen gaat vanaf 2015 bezuinigen op de thuiszorg. Daarom gaat de gemeente in gesprek met mensen die nu thuiszorg ontvangen. Deze keukentafelgesprekken hebben als doel om minder zorg te verlenen en te vragen wat mensen zelf meer kunnen doen.

Het Comité VoorZorg stond met een grote keukentafel op de kop van de Vismarkt, zodat mensen konden oefenen met het voeren van de keukentafelgesprekken. Mensen werden ook van tips en adviezen worden voorzien.

“Wij merken dat er veel onzekerheid bestaat onder mensen over de keukentafelgesprekken en de bezuinigingen op de zorg. Door mensen te adviseren om iemand mee te nemen, aantekeningen te maken en op papier te zetten welke zorg zij nodig hebben, proberen wij mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op de keukentafelgesprekken. Zo willen wij mensen helpen zodat zij niet de zorg verliezen die zij nu nodig hebben”, aldus Marthijn Klootsema van Comité VoorZorg.

Het Comité VoorZorg is samengesteld uit werknemers en cliënten in de zorg. De afgelopen jaren is de zorg steeds verder afgebroken, zowel op landelijk als op lokaal niveau. Door verschillende acties te voeren en hiermee aan te tonen hoe belangrijk de verschillende disciplines van zorg en welzijn zijn, wil het comité laten zien dat cliënten en werknemers in de zorg er niet alleen voor staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *