Actie Stoomboot voor het zieke kind

steden nederland, groningen, centrumEen geweldige happening vanmiddag in het centrum van Groningen. Toy Run Groningen organiseerde voor de 22e editie actie Stoomboot.  De vele Pieten wachten de zeker  vijfhonderd motoren in allerlei variaties op.

De Sint werd afgeleverd op het podium op de Vismarkt waar de Pieten vervolgens een ware show ter vermaak van de vele kinderen presenteerden. De actie Stoomboot is het een van de weinige momenten van het jaar dat de Vismarkt geheel gevuld is en is uniek in Nederland.  Na een optreden op de Vismarkt vervolgden Sint en de motoren de weg richting het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini Ziekenhuis om de cadeautjes voor de zieke kinderen af te leveren.

Alle foto’s: klik hier

“Het geluid van een Harley op een cassettebandje”. Dit was de wens van een ziek kind dat in het ziekenhuis lag. En deze allerlaatste wens moest in vervulling gaan. Zo gebeurde het dat op een dag Zuster Siep, van het UMCG voorheen AZG, een motorrijder tegen het lijf liep.
Zij vroeg hem of zij het motorgeluid van zijn Harley op band mocht zetten. Na bekomen te zijn van deze nogal ongewone vraag en zich enigszins herpakt te hebben, vroeg de motorrijder naar de achtergrond van deze nogal bijzondere vraag. Toen de motorrijder dit hoorde bood hij spontaan aan met de motor naar het zieke kind te gaan, om zo het karakteristieke geluid van een Harley live te laten horen.
Na dit bezoek in het ziekenhuis en gezien te hebben wat het vervullen van een kinderwens met het kind en met de motorrijder zelf deed ontstond het idee om elk jaar rond Sinterklaas de zieke kinderen te bezoeken waarmee de Toy Run Groningen een feit werd.

Eén gedachte over “Actie Stoomboot voor het zieke kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *