Actie voor behoud drafbaan Stadspark in Groningen

Vandaag is door pikeurs uit Noord Nederland actie gevoerd voor het behoud van onze drafbaan in het Groninger Stadspark. Met GroenLinks aan het bewind wil de Gemeente Groningen de huur opzeggen van de drafbaan om de weg vrij te maken voor het houden van megaconcerten. Groningen een festivalstad waar vele inwoners niet blij mee zijn. Onbestaanbaar dat de drafbaan dicht dreigt te gaan daar waar bewoners van Groningen vrezen voor hinder en geluidsoverlast en de Groninger politiek slecht luistert naar haar inwoners.

Laat de Groninger drafbaan intact is het pleidooi van de pikeurs die vandaag rond de middag in demonstratieve rijtoer van de drafbaan naar de Grote markt trokken waar de drafsporters flyers uitdeelden en een oproep doen een petitie te ondertekenen tegen de plannen van het linkse college van Groningen om de drafbaan om te bouwen tot een groots openluchtlocaties voor popconcerten.

Anno 2020 moet je niet willen dat het stadspark verder geweld wordt aangedaan door de paardensport te verbannen en grote festivals tot hoofddoel te maken.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *