Agenten mishandeld door jongeren Grote Martk

steden nederland, groningen, centrumDe politie heeft vrijdagmiddag twee jongens aangehouden. Eén van de jongens stond bovenop het dak van het informatie centrum op de Grote Markt in Groningen en wenkte passerende agenten. Toen de agenten het gesprek met de 12-jarige jongen uit Groningen wilden aangaan, reageerde hij direct opgefokt. Agenten vroegen de jongen naar beneden te komen, maar hierop uitte hij bedreigingen in de richting van de agenten.

Daarop kwamen een aantal andere jongens aangerend die zich met het gesprek begonnen te bemoeien. Een 14-jarige jongen gaf daarop een trap tegen het hoofd van één van de agenten. Hierop is de 14-jarige aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. De 12-jarige bleef woordelijk beledigingen en doodsbedreigingen uiten. Ook hij is aangehouden. Beide jongens zijn ingesloten voor verhoor.

Politie Noord-Nederland tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie achter haar medewerkers. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *