Antonia behoedt FC Groningen voor blamage

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkJarchinio Antonio is de naam. Met twee geweldige assists en een mooie, doeltreffende snoekduik behoedde de nieuweling van FC Groningen zijn club voor een blamage aan de Vetkampstraat in Deventer: 2-3. Go Ahead Eagles zag in de tweede helft een 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen door toedoen van de man van de wedstrijd, die het vorige seizoen nog in de sfeervolle Adelaarshorst voetbalde. In zijn eentje verbloemde Antonio een verder matig optreden van de Trots van het Noorden.

De lichtvoetige vleugelaanvaller danste over de door hevige regenval doordrenkte grasmat. Deed hij de vertrokken Filip Kostic vergeten? Zondagmiddag wel, hoewel het verlies van de grillige Servier op dit moment nog moeilijk in te schatten is. Zoals het ook nog te vroeg is om de kracht van dit FC Groningen op juiste waarde te bepalen. Veel analisten denken dat de ploeg sterker is dan het vorige seizoen maar die stelling is op zijn minst aanvechtbaar. De vervangers van Bizot, Kostic en Zivkovic zijn – behalve Antonia dan natuurlijk – nog niet veel beter dan hun voorgangers.

Het is de vraag of de clubleiding en de technische staf van de Groningers zonder al te veel sportieve zorgen de miljoenen van de verkochte spelers kunnen koesteren of dat ze voor 1 september nog een paar kwaliteitsinkopen moeten doen. Veel hangt ook af van Tjaronn Chery, de speler met de meeste technische vaardigheden. Als hij ook nog verkast naar een andere club, dan is het vrijwel zeker dat FC Groningen in het rechter rijtje zal gaan voetballen in de eredivisie. Met kans op degradatievoetbal.

Toegegeven, Antonia is een prima aankoop en heeft het in zich om een publiekslieveling te worden. Een speler voor wie je naar het stadion gaat, maar hij zal het niveau van de tweede helft tegen Go Ahead niet wekelijks kunnen halen. Doet hij dat wel, dan is hij in de winter alweer vertrokken naar een kooplustige club. Nu het nog mogelijk is om de selectie te gaan versterken, doet de clubleiding er verstandig aan om zich niet blind te staren op het rendement van de ongrijpbare Antonia.

Overigens zit trainer Van de Looi nog te puzzelen voor een paar basisposities. Een daarvan is de plek van Hans Hateboer, die na een paar mindere optredens in de voorbereiding zondag op de bank mocht plaatsnemen. Hij en de club zouden zich moeten richten op een Hateboer als centrale verdediger. Daar komt hij beter tot zijn recht met zijn lengte en motoriek. Naast Botteghin zou hij zich dan verder kunnen ontwikkelen. Een alternatief voor Kappelhof zou een vleugelpositie kunnen zijn. Overigens was het wel leuk dat Martijn van de Laan zijn debuut mocht maken in het eerste. Een Henk de Haan 2.0.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Eén gedachte over “Antonia behoedt FC Groningen voor blamage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *