Apeldoorn Paleis het Loo

Zo af en toe als we Apeldoorn aandoen, bezoeken we de park buiten het Paleis en soms loont een bezoek aan het paleis. Het is vernieuwd en met deze uitbreiding zien we een prachtige collectie van schilderijen tot spiegels, van tafels tot servies.

Alle foto’s van Paleis het Loo: klik hier

Hoe het begon

In 1684 kochten stadhouder Willem III en prinses Mary het kleine kasteel: Het Oude Loo. Op het terrein lieten ze een nieuw zomerverblijf bouwen: Paleis het Loo. Een ideaal punt met een uitgebreid jachtgebied en waar een ideale paleistuin aangelegd kon worden.

De Oranjes en de Nederlandse geschiedenis

Met de uitbreiding kunnen we van dichtbij topstukken bekijken. Zes periodes aan de hand van objecten, beelden en animaties vertellen over de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau en de geschiedenis van Nederland.

Bloom

Prinses Mary II hield van bloemen in allerlei vormen. Zij maakte de bloem voor de export populair. In Bloom staan 17e eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s hobby’s centraal.

De paleistuis | Een paradijs op aarde

Alles in de tuin is er met reden. De tuin veeteelt iets over de positie en macht van het koningspaar.

Alle elementen waaronder de tuinbeelden en de fonteinen hebben een symbolische betekenis. Een perfécte Goddelijke schepping. Symmetrie in de baroktuin staat voor de overwinning van de men op de natuur. Een tuin vol bijzonder planten, bloemen en spuitende fonteinen. Dit wonder kon ontstaan door een combinatie van geld, visie en doorzettingsvermogen.

Zeker de moeite als u in de gelegenheid bent het paleis te bezoeken. Bron: Het Loo

Alle foto’s van Paleis het Loo: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *