Assenaar aangehouden voor poging tot doodslag

groningen-kostverloren-friesestraatweg-tuin in de stad-gaslek storm 28-10-4De politie hield zondagochtend in de Kostersgang een 20-jarige man uit Assen aan op verdenking van poging tot doodslag. De Assenaar wordt ervan verdacht dat hij in de Peperstraat in Groningen met een scherp voorwerp een 27-jarige man uit Groningen heeft gestoken.

Het slachtoffer werd met ernstig letsel in de gezichtsstreek naar het ziekenhuis gebracht. Een 40-jarige man uit Groningen wilde de verdachte te lijf gaan. Hierbij werd ook deze man in de schouderstreek gestoken. De verdachte werd na het incident achtervolgd door een groep personen. Bij de Kostersgang, aan de zijkant van het politiebureau aan de Rademarkt, wist de politie tussen de groep personen en de verdachte te komen. De 20-jarige werd direct aangehouden en in een cel gezet.

Aggresieve groep

De groep personen gedroeg zich hierbij zeer agressief. Zij wilden naar de net ingerekende verdachte. Het Openbare Orde Team vormde hierop een linie. Zij wisten de agressieve groep mannen te verwijderen. Tijdens het verwijderen werden meerdere klappen met de wapenstok uitgedeeld. Hierna keerde de rust terug.

Slachtoffers

Het 27-jarige slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de 40-jarige Stadjer moest zich aan zijn verwonding laten helpen in het ziekenhuis. Na behandeling in het ziekenhuis werd deze man meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt gehoord over de toedracht van het geweldsincident.

Wapen

Na onderzoek troffen agenten het vermoedelijke wapen aan. Het voorwerp werd in beslag genomen. De forensische opsporing heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie heeft de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad van Groningen veiliggesteld. Uiteraard worden de beelden gebruikt bij het onderzoek.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Mensen, die rond. 6.30 uur iets hebben gezien van het steekincident in de Peperstraat of meer informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *