Award UMCG voor verbetering van zorgprocessen

groningen-zorginstellingen-umcg vanaf sint jansstraat-1Het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft de EFMD ‘Excellence in Practice Gold Award 2014’ gewonnen. Het UMCG ontving deze prijs voor de implementatie van Lean Six Sigma in het UMCG, die in 2007 werd gestart onder begeleiding van IBIS UvA.

In de afgelopen zeven 7 jaar heeft het UMCG met behulp van deze methodiek grote stappen gezet in het realiseren van efficiëntere en toekomstbestendige zorg en bedrijfsvoering. Dit traject heeft onder de titel ‘An Industry Approach Transforms Healthcare – A 7 Year Journey’ de EFMD Excellence in Practice Gold Award 2014 gewonnen.

De implementatie van Lean Six Sigma heeft het UMCG tientallen miljoenen euro’s bespaard vanwege de verbetering van de zorgprocessen. Het heeft geleid tot kortere toegangstijden tot het ziekenhuis, kortere ligduur, betere benutting van de faciliteiten (MRI, CT-scan, OK), goedkopere diagnostiek, minder infecties, minder complicaties, verhoging van het aantal eerste consulten op de polikliniek en efficiëntere werkwijzen. De besparing is gebruikt om de kortingen op te vangen die het ministerie van VWS de afgelopen jaren heeft opgelegd aan de umc’s en om nieuwe beleidsintiatieven te ontwikkelen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Het EFMD (European Foudation for Management Development) is een internationale organisatie voor de ontwikkeling van managementonderwijs. De EFMD Excellence in Practice Gold Award wordt jaarlijks uitgereikt aan Learning & Development programma’s met grote impact, uitstekend programmamanagement en het bereiken van ‘operational excellence’. Eerder wonnen al Microsoft, de London Business School en Lufthansa deze prijs. De prijs wordt uitgereikt op 2 en 3 oktober 2014 in St. Gallen, Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *