Bao Trieu liet vechtsportliefhebbers genieten van Henk Meijer

Vol ongeloof en met open monden vergaapten tientallen vechtsportliefhebbers zich aan de show van voormalig wereldkampioen Taekwondo Henk Meijer in het Bao Trieu Sportcenter van vechtsportkunstenaar Earl Blijd in de Spicastraat in Stad. Velen van hen zagen ’the grand master’ voor het eerst in levende lijve. Hij, die vele miljoenen Zuidkoreanen in 1985 in uitgerekend de Taekwondo-bakermat Seoul tot huilen bracht door er met de wereldtitel vandoor te gaan als eerste niet-Zuidkoreaan, genoot met volle teugen op een zondagmiddag in Paddepoel.

Uiteraard is Henk Meijer geen onbekende all over the world. Naast het WK veroverde hij 5 NK’s alsmede 5 Open NK’s. In weer uitgerekend Seoul nam hij in 1988 als demonstratiepleger op de Olympische Spelen afscheid van de wedstrijdsport. Henk Meijer was vervolgens bondscoach van Oranje (11 jaar), Frankrijk en Griekenland. Met de Fransen en Grieken was hij op de OS van Sydney (2000) en Athene (2004). Sedert 2013 is Henk Meijer opgenomen in de Taekwondo Hall of Fame in Las Vegas. Kortom, hij is bepaald geen lichtgewicht. Heeft sinds 1984 een eigen Twaekondoschool in Stad. Is overigens geboren&getogen in Sodom&Gomorra oftewel Winschoten.

Het was al met al prettig vertoeven bij Earl Blijd en de zijnen. Naast Henk Meijer showden nog een elftal vechtsportlieden hun kunsten. Foto’s zeggen menigmaal meer dan woorden. Vandaar, show the pictures!

Tekst: Jan A. van der Veen – Sport in Stad – Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *