Bao Trieu Paddepoel

Bao Trieu aan de Spicastraat 198 in de wijk Paddepoel onderscheid zich in haar sport en is ook de enige vereniging die zich regelmatig meld voor het uitgeven van nieuws of om hun sport onder de aandacht te brengen. Je wordt gevormd door je omgeving en het leven is een ontdekkingstocht. Deze sport draagt bij om onder meer een balans hierin te vinden .

De redactie spreekt de wens uit dat meerdere verenigingen gaan volgen.

Ruim dertig jaar Kung Fu / Wushu in Groningen ….

De Chinese gevechtskunst Wushu is een dynamische, veelzijdige, culturele sport. Een moderne lichaamskunst met een eeuwenoude traditie. De basis van Wushu bestaat uit de vormen: een reeks aanvals-verdedigingstechnieken tegen meerdere (denkbeeldige) tegenstanders, met of zonder wapens. Je traint hiermee o.a. ritme, evenwicht, coördinatie en de samenwerking van lichaam en geest.

Wushu-vereniging Bao Trieu / Blijd traint naast de traditionele Kung Fu stijl Hung Gar ook moderne Wushu. Wat betreft het wedstrijdvechten kan je bij Boa Trieu zowel semi-contact (all-style sparring) als het Chinese full-contact Sanda/Sanshou beoefenen. Daarnaast kun je je bekwamen in zelfverdediging. Het demoteam van Boa Trieu / Blijd is internationaal bekend om zijn spectaculaire shows en optredens, waaronder Leeuwendansen en Drankendans.

Foto’s van diverse activiteiten (gerangschikt op jaar) klik hier

Bao Trieu geeft ook regelmatig speciale workshops en cursussen, bijv. voor het onderwijs, bedrijfsleven of mensen met een fysieke beperking. Bao Trieu/Blijd kent een sterke culturele- en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Het is een multiculturele vereniging waar zo’n twintig verschillende nationaliteiten uit alle sociale lagen met elkaar trainen.

Wushu-vereniging Bao Trieu / Blijd werd in 1979 opgericht door Sifu Trieu Trung La. Sinds 1984 is Earl Blijd de hoofdtrainer. Hij is meervoudig Europees en wereldkampioen geweest. Zijn ongekende flexibiliteit en souplesse hebben hem in het buitenland de eretitel “The Panther of Curacao”opgeleverd. Earl is bondcoach Sanda van de N.W.F.

Wil je weten of Wushu iets voor je is? Meer informatie nodig? Kom eens langs voor een proefles of check onze website www.baotrieu.com

Kung Fu / Wushu – De Kunst van het Vechten. Wil je weten wat je lichaam allemaal kan? Wil je je agressie leren hanteren? Trekt gevechtskunst je aan? Denk dan eens aan Wushu.

De betekenis van de naam:

De Chinese naam van onze school is: Bao Trieu 

Boa                de naam van professor Nguyen-Dinh-Bao

Triue               de naam van Sifu Trieu Trung La, oprichter van Bao Trieu

Ti                    Lichaam

I                      Groeien           Lichaam en Groeien: Samen: Sport

Chung             Midden

Sin                  Hart                Midden en Hart: Samen: Centrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.