Bao Trieu viert Chinees Nieuwjaar 2023 in Forum Groningen

Bao Trieu uit de Groninger wijk Paddepoel, verzorgde vandaag de start van het Chinees Nieuwjaar in het Groninger Forum.  Het ‘jaar van hoop’ is de voorspelling en staat in het teken van het Konijn. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender.

Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. En niet alleen de Chinezen, ook de Taiwanezen, Koreanen, Vietnamezen, Tibetanen en Mongolen vieren feest.


Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen. Een presentatie vanmiddag met verschillende stijlen uit de vechtsport. Een goed gevuld Forum kon genieten van een mooie opening van het Chinese Nieuwjaar met verschillende demonstraties die de vechtsport rijk is.  De Groninger drum- en percussie-specialist Junior Martir liet van zich horen en een optreden van  meervoudig popping-kampioen Jing ‘Juice’ Wang leverde een mooie bijdrage aan dit jaarlijks feest.

Alle foto’s van vanmiddag: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *