Bauke Mollema terug op Kamerlingh Onnes

Op donderdag 31 oktober keert Bauke Mollema terug naar zijn middelbare school, het Kamerlingh Onnes in Groningen. Hij is de eerste gast in een reeks KO-College Tours. In 2014 bestaat het Kamerlingh Onnes 150 jaar.Knipsel

Om het jubileum te vieren worden er tal van activiteiten georganiseerd waaronder de KO-College Tours. Twee weken na Mollema, op 14 november, ontvangt de school prof. dr. Heertje.

Bauke Mollema komt vertellen over zijn middelbare schooltijd op het Kamerlingh Onnes en zijn leven als professioneel wielrenner. Hij wordt daarin bijgestaan door sportverslaggever Herbert Dijkstra.

Prof. dr. Heertje geeft onder begeleiding van journalist Margreet Fogteloo zijn visie op economieonderwijs.

KO-College Tour
Voor de KO-College Tour brengen bekende oud-leerlingen en gerenommeerde namen uit verschillende deelgebieden als kunst en cultuur, de wetenschap en sport een bezoek aan het Kamerlingh Onnes. Net als bij de echte College Tour, kan ook het publiek, bestaande uit leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden, vragen stellen.

Het komende jaar organiseert de school een aantal van deze KO-College Tours. Op de speciale jubileumwebsite, KO150.nl, staat alle informatie.

College Tour bijwonen
Het is mogelijk om de KO-College Tour met Bauke Mollema op 31 oktober om 19.30 uur op het Kamerlingh Onnes bij te wonen. Kaarten voor deze avond zijn op 16, 17, 18 en 28, 29, 30 oktober gratis op te halen bij de receptie van het Kamerlingh Onnes (Eikenlaan 286, Groningen). Let wel: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Foto: Website BaukeMollema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *