Ben ik dit? op tournee langs middelbare scholen

theater ben ik dit--1Dit seizoen gaat Theater Pro-Phaistos uit Groningen op tournee langs middelbare scholen met het nieuwe project “Ben ik dit?” over seksuele diversiteit. “Ben ik dit?” omvat niet alleen een voorstelling maar biedt ook lesmateriaal.

‘Ben ik dit?’ gaat over Bart, Claire, Liesbeth en Steven die hard aan het repeteren zijn voor hun schoolvoorstelling ‘Verliefd’. Het blijkt nog een hele klus om ‘normaal’ te spelen, al helemaal als je gevoelens daarbij ook nog eens in de knoop komen. Wat zullen anderen wel niet zeggen? Dramadocent Dirk van Balen krijgt veel klachten van de ouders, dit is toch niet ‘normaal’?

In de voorstelling gaat het over homoseksualiteit versus heteroseksualiteit, maar ook andere thema’s komen aan bod. De voorstelling duurt ongeveer een lesuur en is geschikt voor leerlingen van 12 – 14 jaar, maar ook voor oudere mensen geeft de voorstelling voldoende stof tot nadenken.

Bij de voorstelling heeft Theater Pro-Phaistos weer uitgebreid lesmateriaal laten ontwikkelen om scholen niet alleen een theaterstuk te bieden, maar ook de ontstane discussie verder tot ontwikkeling te laten komen. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe voorstelling of wilt u reserveren raadpleeg dan voor meer informatie op de website.

Over Theater Pro-Phaistos
Theater Pro-Phaistos heeft jarenlange ervaring in de educatieve theatersector. Wij bieden meerdere voorstellingen over diverse maatschappelijke thema’s. Naast seksuele diversiteit biedt Theater Pro-Phaistos ook voorstellingen aan over pesten en alcohol & drugs in diverse leeftijdsgroepen. Meer informatie over alle voorstellingen is na te lezen op onze website, www.pro-phaistos.nl.

Bron en foto: Pro-Phaistos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *