Bernlef verandert, Bernlef blijft

groningen-paddepoel-zonnelaan-bernlef-1Al 40 jaren is Bernlef gesitueerd in Paddepoel. Van oudsher ontworpen voor ouderen, want naast het wonen in comfortabele appartementen werd een uitgebreid pakket van verzorging en diensten geboden. Dat dit een succesvolle formule was blijkt uit het feit dat het in zijn bestaan tot nu toe aan ruim 2000 ouderen huisvesting en zorg geboden heeft.

Op dit moment zijn er enorme veranderingen gaande in de zorgsector. In kranten, op tv/radio wordt u er bijna dagelijks over geïnformeerd. Al deze veranderingen hebben ook gevolgen voor Bernlef. Steeds minder mensen met een zorgvraag krijgen een indicatie voor het verzorgingshuis.

bernlef, shantykoor losdorpMaar ook Bernlef veranderd, want de vraag naar comfortabele appartementen in een veilige omgeving blijft wel en neemt zelfs toe. Veel inwoners van Paddepoel willen ondanks een afnemende gezondheid wel zelfstandig blijven wonen. Maar dan wel in een omgeving waar 24 uur per dag personeel aanwezig is, waar een beroep kan worden gedaan op voorzieningen en hulp en waar in hetzelfde gebouw ook ontmoetingen mogelijk zijn met familie, vrienden en buren.

In Bernlef worden de vrijgekomen appartementen aangeboden aan huurders die zelfstandig willen blijven wonen maar dan wel zonder zorgen. De beschikbare woningen, appartementen en studio’s, hebben een oppervlakte van 28 tot 53 m2 en zijn gelegen op de 4e tot en met de 10e verdieping. De huurprijzen zijn vanaf € 456,- met de mogelijkheid van huurtoeslag afhankelijk van leeftijd en inkomen.

voedingsdienst bernlef paddepoel-3Wonend in Bernlef kan de huurder gebruik maken van vele voorzieningen: maaltijden, eventueel bezorgd in uw woning, was- en kledingservice, schoonmaak, 24-uurs personenalarmering, enz.

Alle services zijn gericht op comfort en vooral op ondersteuning van de huurder bij het zelfstandig wonen, ook bij een eventueel verminderde gezondheid.

In het wooncentrum zijn diverse ruimten waar ontmoeting mogelijk is, in het café-restaurant worden maaltijden geserveerd en kan een kop koffie worden gedronken. Daarnaast is er een uitgebreid programma, uiteenlopend van een potje kaarten tot bewegingsactiviteiten.

paddepoel winkel bernlef (1 van 1)Door de medewerkers, die 24 uur per dag aanwezig zijn in het gebouw, wordt veel aandacht geschonken aan veiligheid. Veel activiteiten in de entreehal, o.a. de aanwezigheid van het Stip, de Spar en de kapsalon zorgen er voor dat er toezicht en aandacht is voor ieder die binnenkomt. De veiligheid uit zich ook in de aanwezige personenalarmering, in geval van nood is er snel hulp beschikbaar.

Bernlef veranderd, maar nog belangrijker: Bernlef blijft.

groningen-paddepoel-zonnelaan-bernlef-2

4 gedachten over “Bernlef verandert, Bernlef blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *