Bestuurslid Sarudarah aangehouden na bedreiging en gijzeling

transport, motorenDe politie heeft maandagochtend 16 december een bestuurslid van de outlawmotorclub Satudarah aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij enkele weken geleden een taxichauffeur heeft bedreigd met een mes en van zijn vrijheid heeft beroofd. Ook wordt hij verdacht van de vernieling van ruiten.

De taxichauffeur verklaarde te zijn gedwongen om hem vanaf de Grote Markt in Groningen naar een dorpje in de provincie te rijden. Circa anderhalf uur heeft hij onder continue bedreiging door de provincie moeten rondrijden. In het dorpje verliet de man uiteindelijk de taxi. Het incident heeft veel indruk gemaakt op de taxichauffeur. Hij was zeer emotioneel toen de recherche zijn aangifte opnam. Na politieonderzoek kwam deze verdachte in beeld en werd hij afgelopen maandag aangehouden. Naast deze zaak wordt hij ook verdacht van het vernielen van ruiten van een familielid. Dit gebeurde eind oktober in Appingedam. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

Outlawbikers

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde outlaw motorclubs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (onder andere Openbaar Ministerie en gemeenten). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke clubs vaak betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *