Betaalgedrag gemeente Groningen niet in orde

groningen-centrum-stadhuis va gelkingestr-1De gemeente Groningen overschrijdt in 23% van de gevallen de betalingstermijn van 30 dagen. Dat blijkt uit onderzoek van Dun&Bradstreet die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, MKB- Nederland en VNO-NCW het betaalgedrag van gemeenten in beeld bracht. De CDA- fractie Groningen wil dat de gemeente zich meer inzet om tijdig facturen te betalen, raadslid Anne Kuik stelde schriftelijke vragen.

Het CDA wil weten van het college wat de redenen zijn dat in 23% van de gevallen de gemeente facturen niet binnen de termijn van 30 dagen betaalt. Kuik: ’Van de gemeente mag je toch verwachten dat simpele afspraken zoals het op tijd betalen van facturen worden nagekomen. Als een goed vestigingsklimaat hoog op de agenda staat, zou het betalingsgedrag van de gemeente piekfijn in orde moeten zijn.’ Het CDA is van mening dat een goede relatie tussen ondernemer en gemeente van groot belang is. In tijden van voorzichtig herstel is het van belang dat MKB-bedrijven en ZZP’ers op tijd hun geld krijgen overgemaakt. Te late betalingen kan ondernemers onnodig onder druk komen te staan.

Het CDA hoopt met het stellen van deze vragen het college aan te zetten tot maatregelen om in de toekomst facturen binnen 30 dagen te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *