Bevrijdingsfestival Groningen daar betalen we niet voor | Teken hier de petitie

De petitie tegen de entreeprijs voor het Bevrijdingsfestival Groningen is woensdag gestart. De petitie, onder de noemer “5 mei vrij in Groningen”, is een initiatief van de Groningse band Waterleaf.

“Sinds 1991 wordt in Groningen de vrijheid op 5 mei gevierd op een open festival”, aldus de organisatie. “Dit jaar heeft Groningen het enige Bevrijdingsfestival van Nederland waarvoor entree wordt gevraagd. Entree om de vrijheid te vieren. Dit moet stoppen. Vrijheid is juist nu belangrijk om voor iedereen vrij te vieren.”

De petitie is gericht aan de gemeente, provincie, de landelijke overheid en aan de organisatie met het verzoek om de entreekosten op te heffen. “Het is aan de betrokken partijen om onderling uit te zoeken hoe dit opgelost kan worden”. “De petitie is officieel gericht aan de gemeente Groningen, maar het is niet de bedoeling om met deze petitie een schuldige aan te wijzen. Het is enkel de bedoeling om de situatie die nu speelt voor de burger te verhelpen en de entreekosten op te heffen”, aldus de band.

Teken de petitie: klik hier

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *