Bij BOA’s ben je crimineel – Wat is mij overkomen in park Selwerd

natuur dieren honden (1 van 3)Wat mij is overkomen:

De afgelopen week heb ik het hondje van de overburen te logeren gehad, zij waren een weekje naar Turkije geweest. Ik heb het hondje in huis genomen omdat ik het asiel geen goede plaats voor een hond vindt.

Na een gezellige ochtendwandeling en veel gespeeld te hebben in het park Selwerd op het losloopveld, besloot het hondje vlakbij zijn huis, zelfstandig naar huis te gaan. Mijn eigen hond had ik reeds aangelijnd en voordat ik het logeerhondje kon aanlijnen rende ze weg.  Ik liep achter haar aan  met in de ene hand mijn eigen aangelijnde hond en in de andere de lijn van het logeerhondje. Toen het logeetje bij de straat was en overstak, zag ik een rood autootje van stadstoezicht aankomen. Hierin zaten twee mannen die nadat ze waren uitgestapt mij wisten te vertellen dat de hond aangelijnd moest zijn.

Ik vertelde hun het verhaal dat het hondje mij op het losloopveld ontglipt was waarop zij zeiden ‘iedereen kan dat wel zeggen, maar dat is voor ons niet te controleren’, de hond moest aangelijnd zijn punt uit! Het hondje was inmiddels bij haar eigen huis aangekomen en drentelde daar wat rond. Beide mannen sommeerden mij te blijven staan omdat ik in overtreding was. Ik vertelde hun dat ik eerst de hond wilde aanlijnen omdat dat mijn grootste zorg en verantwoording was. Diverse keren waren zij in staat geweest de hond vast te pakken zodat ik haar even kon aanlijnen maar dat deden of wilden de heren niet.

Weer werd mij verteld dat de hond moest worden aangelijnd, waarop ik zei dat mij dit na drie keer wel duidelijk was, ze konden toch zien dat ik met mijn eigen hond aangelijnd liep en dus echt wel weet hoe het hoort.

Als een stel robots en niet voor rede vatbaar gingen de heren verder met het vragen naar o.a. mijn identiteitsbewijs en schreven een bekeuring uit voor 90,00 euro omdat de hond niet was aangelijnd.

Wat mij het meeste stoort is de onprofessionele en starre houding van beide ambtenaren, totaal gevoelloos en zonder enig begrip. Een houding die je het gevoel geeft alsof je een gevaarlijke crimineel bent, maar ook dat ze moeten scoren om een quotum te moeten behalen.

Dank aan de gemeente Groningen en ambtenaren.
Bron bekend bij de redactie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *