Bij Lentis zit de grootste graaier

Stripmuseum DonaldDuck-1441De SP afdeling Groningen heeft de bestuursvoorzitter van Stichting Lentis uitgeroepen tot ‘grootste graaier van Groningen’. De voorzitter, Van der Hoek, werd door ruim honderdvijftig stadjers als ‘winnaar’ aangewezen tijdens een verkiezing van bestuurders die met publiek geld graaien. Zijn salaris was in 2011 ruim 3 ton. Stichting Lentis wilde de prijs niet in ontvangst nemen.

De SP is teleurgesteld dat Lentis de prijs niet in ontvangst wilde nemen. Afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg: “Deze bestuurder vindt het kennelijk normaal om 3 ton publiek geld per jaar binnen te harken, maar wil zich hiervoor niet verantwoorden voor de honderden stadjers die zijn salaris te hoog vinden.”

De SP organiseerde de Grootste Graaier van Groningen verkiezing naar aanleiding van de publicatie van de lijst met grootverdieners in de publieke sector. Het kabinet presenteerde tegelijkertijd de wet normering topinkomens waarin geregeld wordt dat bestuurders niet meer dan 130% van een ministerssalaris mogen verdienen. Deze wet treedt pas over 4 jaar in werking. Volgens de SP zouden bestuurders nu al hun salaris moeten korten. Daan Brandenbarg: “dat bestuurders nu al hun verantwoordelijkheid kunnen nemen heeft de Rijksuniversiteit Groningen laten zien. De bestuursvoorzitter van de RuG heeft zijn salaris voor dit jaar al naar beneden bijgesteld.”

Bron: SP
Foto: Siebrand Wiegman

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *