Bijna Kerstfeest met het Groninger Kinder- en Jeugdkoor

Het is bijna Kerstfeest en dat was te horen gisteravond, 15 december, in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in Groningen waar het Groninger Kinder- en jeugdkoor haar kerstconcert ten gehore bracht ten overstaan van het in grote getale opgekomen publiek.

 

Onder bezielende leiding van dirigente Japke  Hartog en onder begeleiding van pianist Cas Straatman en gitarist Marcos Moragues nam het kinder- en jeugdkoor ons mee op weg naar Kerstfeest waar zelfs het bestuur haar bijdrage leverde met een intermezzo van twee kerstliederen.

Het begin van het concert namen de koren het publiek mee naar plekken van de wereld waar altijd de zon schijnt  zoals Spanje en Argentinie met onder meer Misa Criolla, een mis van Ariel Rámirez.

Na de pauze energieke spirituals en waar het publiek kennis maakte met de wereldpremière van het lied ‘Bijna Kerstfeest’. Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp en componist Christiaan Coenraads schreven voor het kinder- en jeugdkoor een nieuw kerstlied in onze eigen moedertaal.

Na een dag van generale repetitie en uitvoering kunnen we terug kijken op een bijzondere avond met muziek en zang van een bijzondere kwaliteit.

KERSTFEEST KAN TOCH NOOIT ZO MOOI ALS BIJNA KERSTFEEST ZIJN.

Het Groninger Jeugd- en Kinderkoor wenst u allen fijne Kerstdagen en een goed 2013.

Later meer foto’s en video van deze avond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *