Binnenstad weer bereikbaar met de fiets | Folkingestraat uitzondering op vrijdag en zaterdag

De coronamaatregelen om ruimte te maken voor voetgangers en terrassen in de binnenstad worden eindelijk aangepast en was voor velen een plaag en het weer hield menigeen een bezoek te brengen aan de binnenstad van Groningen.  De gemeente maakt uit monitoring signalen op en daaruit blijkt dat aanpassingen nodig en mogelijk zijn. Daarom is besloten om doorgaande routes voor fietsverkeer weer deels vrij te geven. Velen vinden het een waanbeleid en hadden de monitoring hier niet voor nodig. Enfin, gelukkig een nieuwe situatie en het college onder politieke en maatschappelijke druk de regels heeft aangepast.

Voor ieders veiligheid en gezondheid hebben we enkele maatregelen genomen om ruimte te maken in de krappe binnenstad van Groningen.

Door de maatregelen kunnen we bezoekers voor winkels en horeca weer verwelkomen, maar ook de ruimte geven om 1,5 meter uit elkaar te kunnen blijven, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Tekst gaat door onder de foto’s

Uit monitoring en reacties blijkt dat het rustig is op straat. Hierdoor is het mogelijk om de maatregelen voor nu aan te passen. De gemeente geeft de doorgaande fietsroutes weer grotendeels vrij. De enige uitzondering hierop is dat de Folkingestraat op vrijdag en zaterdag voetgangersgebied is. De gemeente heeft extra fietsenrekken geplaatst op een aantal plekken in de binnenstad. Daar kunt je jouw fiets gratis stallen.

Fietsen die buiten de fietsenrekken of de duidelijk aangegeven fietsvakken zijn geplaatst, kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook voor de fietsen van bewoners.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *