Black Friday heeft een keerzijde | Manifestatie Rethink Forum Groningen

Wethouder Kirsten de Wrede (PvdD) verantwoordelijk in Groningen voor de circulaire economie, opende gistermiddag, 25 november, de manifestatie in het Forum Groningen waar stilgestaan werd bij de keerzijde van het koopfestijn Black Friday; Rethink.

Egbet Dommerholt, lector aan het Research Centre Biobase Economy van de Hanzehogeschool verzorgde een lezing ‘degrowth’ waar vraagtekens bij ons huidige economische mode ter sprake kwamen.

Verder workshops zoals meubels pimpen en meer en hoe ontdek je de wereld aan speelgoed.

De wereld kan niet eeuwig doorgaan met grondstoffen verspillen en afval stapelen. Steeds meer mensen zien dat gelukkig in. De gemeente Groningen wil in 2030 afvalvrij zijn. Als iedereen meedoet, moet dat kunnen. Daarom proberen we zoveel mogelijk Groningers enthousiast te maken voor een duurzame wereld. Dat doen we onder het motto: Haal alles uit je afval!

Met resultaat: in Groningen wordt al meer dan 60% van het afval hergebruikt. De gemiddelde Groninger produceert 146 kg restafval per jaar. Dat is niet slecht vergeleken met andere grote steden. Maar het kan en moet beter. In ons restafval zit nog voor miljoenen aan bruikbare grondstoffen. Laten we die er samen uithalen. Door bewuster te kopen, minder weg te gooien, afval nog beter te scheiden en te verwerken komen we stap voor stap dichterbij Groningen Afvalvrij. En zo houden we de afvalstoffenheffing betaalbaar.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *