Bloemen- en plantenmarkt in centrum Groningen

Vandaag, 14 april 2017, vindt traditiegetrouw in het centrum van Groningen de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland plaats. De Bloemenjaarmarkt – Bloemetjesmarkt in de volksmond  – trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers. 

Ruim honderd marktkooplui hun waren aan met verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden.

Alle foto’s: klik hier 

Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof. Vanuit welke richting u Groningen ook benadert, u ruikt vrijwel direct de geur van het voorjaar.

Verder de inmiddels bekende gieter die sommigen op het hoofd dragen. De initiatiefnemers uit Ten Boer en Groningen willen ‘iedereen aan de regenton krijgen’ zodat ze meer gebruik maken van regenwater en minder regen in het riool belandt.

Velen gingen weer bepakt huiswaarts of genoten net als wij nog even van een lekkere kop thee in de leukste winkelstraat van 2016; de Zwanestraat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *