Boeiend voetbalgevecht in Euroborg onbeslist: 2-2

fc groningen-fc utrecht-1FC Groningen heeft het uitstekende veldspel van de vorige week tegen Ajax geen optimaal vervolg kunnen geven met het binnenhalen van drie punten. In de Euroborg bleef FC Utrecht in een boeiend voetbalgevecht overeind (2-2) waardoor de Groningers de aansluiting met de subtop nog niet hebben kunnen realiseren.

De nieuwelingen Rusnak en Tibbling debuteerden in de Groene Kathedraal iets minder opvallend dan zeven dagen eerder in de Arena maar ze toonden wel aan dat ze de ploeg een kwalitatieve injectie hebben gegeven. Trainer Van de Looi zal het duo niet snel uit de basis halen. Veel meer twijfels heeft hij over de spitspositie. Hoesen of Antonia; dat is de vraag.

Tegen Utrecht mochten beide spelers het een helft proberen. Aanvankelijk wilde Van de Looi de basiself tegen Ajax intact houden, maar in de tweede helft verving hij Antonia voor Hoesen, de door improduktiviteit geplaagde spitsspeler. Beiden scoorden niet en de grote vraag is wie de meeste aanspraak kan maken op een basisplaats. Het lijkt logisch om Antonia te gebruiken voor de uitwedstrijden en Hoesen voor de duels in de Euroborg, waar doorgaans weinig ruimte is voor de snelle Antonia-rushes.

Een vrije trap van Chery en een kopbal van De Leeuw waren deze keer succesvol. Genoeg voor drie punten waren ze niet omdat FC Utrecht minstens zo gevaarlijk was en de goals van FC Groningen neutraliseerden door evenzovele doelpunten te maken. De toeschouwers die de kou hadden getrotseerd, kregen waar voor hun geld, omdat beide teams er een heuse strijd van maakten. De uiteindelijke remise gaf het spelbeeld redelijk goed weer. Feit blijft dat de Trots van het Noorden de laatste drie thuiswedstrijden niet heeft gewonnen. Met drie gelijke spelen in eigen huis kom je niet snel in de subtop van de eredivisie.

Vitesse is de volgende tegenstander in de Euroborg. Woensdag zijn er geen punten te verdienen maar een plaats in de halve finale van de KNVB-beker. Er staat genoeg op het spel om de mouwen weer op te stropen, want de beker is de kortste weg naar Europees voetbal en enkele topclubs zijn al uitgeschakeld. De hamvraag voor woensdag is: speelt Hoesen of Antonia in de spits?

Voetbalanalyse van Mistersnooker. Foto: Kevin van de Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *