Boekproject Asyluy voor van Twist en van Dijk

mooiman opening ruslandKees van Twist, voormalig directeur van het Groninger Museum en Koen van Dijk, directeur COC Nederland ontvingen gisteren de eerste twee exemplaren van het boekproject ‘Asylum’ van de jonge, veelzijdige, Russische kunstenaar Alexander Kargaltsev, opnieuw uitgeven en voorzien van een voorwoord door burgemeester Peter Rehwinkel maar ook statements van o.a. Boris Dittrich, Director of Advocacy Human Rights Watch, Chris Belloni,

 

Documentairemaker van ‘I am Gay and Muslim’ en ‘De Turkse boot’, Eduard Planting, galeriehouder, hoofd-curator FotoFestival Naarden, Kees van Twist, voormalig directeur van het Groninger Museum o.a. raad van bestuur Rietveld Academy en Oerol festival.
Het boek laat de naakte waarheid, ’the hidden (p)art’ zien hoe jonge, talentvolle russen hun land ontvluchten naar de VS vanwege homofobe wetgeving en de gevolgen daarvan in Rusland.
De eerste twee exemplaren kregen de heren voor de opening van een zeer bijzondere tentoonstelling. ‘Queerussia: the hidden (p)art’ is de titel van deze expositie bij Galerie MooiMan. De expositie duurt tot 30 juni.

Bron en foto: Galerie MooiMan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *