Boeren protesteren tegen stikstof beleid bij provinciehuis Groningen

Boeren zijn gisteren, dinsdagmiddag 28 juni, met tractoren de binnenstad van Groningen ingereden en hadden de voertuigen op het Martinikerkhof geparkeerd. Hier boden de boeren een brandbrief tegen het stikstofbeleid aan gedeputeerde Johan Hamster.

De boeren parkeerden hun tractoren op het Martinikerkhof en rond het provinciehuis. Ook een aantal andere voertuigen (auto’s en trikes) staat rond het provinciehuis geparkeerd. Eén van de tractoren stortte een berg zand uit op het Martinikerkhof. Daarop werd een bord geplaatst met de tekst: “Dit is de enige grond die jullie krijgen van ons.”

De boeren boden rond het middaguur een brandbrief aan bij het provinciehuis, waarin ze hun onvrede kenbaar maken over het voorgenomen stikstofbeleid van de Rijksoverheid. De boeren hebben gekozen om bij het provinciehuis te protesteren, omdat deze regionale overheid de maatregelen moeten gaan uitvoeren.

Landbouwgedeputeerde Johan Hamster nam de brief aan, namens de provincie Groningen. De ChristenUnie-gedeputeerde ging vervolgens in gesprek met een aantal boeren over de manier waarop de provincie hen kan bijstaan.

Fotoi’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *