Bomen Der Aa-kerk gekapt voor ruimte om te verblijven | En weer minder groen

Veel is er om te doen geweest om het voornemen bomen rondom Der Aa-kerk te kappen. Vanmorgen een treurig gebeuren. Drie bomen, een eik, een kastanje en een lindeboom werden gekapt. En zo staat de linkse coalitie in Groningen in de top van het bomenkappen en verliezen we steeds meer groen voor stenen en verliest het centrum weer een historisch aanblik. Wordt de binnenstad Groningen één terras met een speeltuin in hartje centrum? Dat kan allemaal in Groningen en veel tegen de wens van haar inwoners. Een binnenstad voor de student en Stadjers wijken uit naar elders!

De kap van drie van de elf bomen is onderdeel van de aanpak van het Akerkhof. Het pleintje bij der Aa-kerk moet een prettige plek zijn om te verblijven. Daarvoor is het nodig dat er meer licht op de plek komt. Nu is het er redelijk donker en droog, waardoor er weinig onder de bomen groeit. Het bestaande gras is van slechte kwaliteit en moet regelmatig worden vervangen. 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Eén gedachte over “Bomen Der Aa-kerk gekapt voor ruimte om te verblijven | En weer minder groen

  1. Winkeliers zijn er al jaren op uit om deze bomen te laten kappen. Rondom de A-kerk wonen steeds minder mensen dus het indienen van bezwaren verminderd ook. Uiteindelijk zag de gemeente haar kans. Van zieke bomen is nauwelijks sprake laat staan van gevaar. En bomen hebben het vermogen zichzelf te herstellen alleen wordt ze die tijd vaak niet gegund. Groningen wordt een betonnen jungle, een stad voor studenten, nauwelijks toegankelijk voor Stadjers op leeftijd.

    Nu moet er aan de Zernikelaan gekapt worden. Ruim 92 bomen staan op de lijst. Bezwaar is ingediend en alternatieve plannen zijn er. Wethouder Van der Schaaf houdt zich doof. Ook aan het Sterrenpad is de kap stilgelegd. De vergunningen zijn niet in orde. Onze gemeente en haar aannemers doen maar wat. Er is al veel groen vernield of weggehaald.

    Groningen: gezond, groen en gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *