Bontinspecteurs controleren stadjers op dragen van bont

groningen-centrum-herestraat-bontinspecteurs bontvoordieren-14Vandaag, vrijdag 22 maart, werd de Groninger bevolking in de Herestraat opgewacht door diverse  ‘bontinspecteurs’ van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Stichting Bont voor Dieren zet zich in vóór de dieren en tégen bont, en het houden en doden van dieren enkel voor het vachtje is dan ook not done.

Één van de inspecteurs had haar hondje meegenomen en als je van ver komt hoe moet je dat weten de de Herestraat verboden is voor honden. Reden voor de stadswacht haar hier op aan te spreken. Soms moet er ook van regels afgeweken kunnen worden.

Velen keken een beetje vreemd op, wat nu weer, maar reageerden over het algemeen positief.  Meer dan de helft van de ondervraagden weet niet of het bont aan hun jas van een wasbeerhond, vos of coyote is.

Mensen die verdacht materiaal droegen werden aangesproken om hun gedrag in het dragen van bont te willen veranderen in belang van de dieren die worden gevangen of gehouden worden in doorgaans barre omstandigheden.

Alle informatie vindt u op de site van de stichting. Klik hier.

5 gedachten over “Bontinspecteurs controleren stadjers op dragen van bont

 1. Veel mensen zijn zich niet bewust van het dierenleed dat schuilgaat achter bont. Als je eenmaal de informatie daarover gelezen hebt, dan draag je nooit meer bont. Pijn en angst zijn gevoelens die dieren net zo goed voelen.

  Voorlichting is een sterk middel en broodnodig. De consumptie van luxe- en modeartikelen stijgt, dit gaat steeds verder ten koste van dieren. We hebben domweg het recht niet om dierenlevens op te offeren voor luxe.

 2. Ik vind de bontinspectie een ludieke manier om mensen te wijzen op wat ze om hun nek hebben hangen. Het is verbazingwekkend hoe veel mensen eigenlijk niet eens weten of het nou echt is of nep en waar het vandaan komt. Sommigen vinden het misschien niet belangrijk, maar er zijn vast genoeg mensen die na zo’n actie na gaan denken en misschien zelfs op internet zoeken hoe de vork in de steel zit. Elke bontkraag minder is een overwinning. Bontje af, petje af!

 3. Zijn wij geciviliseerd?
  Waarom staan wij deze gruwel daden toe?
  Hoe is het mogelijk dat dit zonder problemen ons land in kan komen?
  Zou een petitie misschien een schijn van kans maken?
  Dit is niet te verkroppen dat er ipv minder weer steeds meer bont op straat verschijnt.
  Kan aan mij liggen, maar ik hoor de PvdDieren hier ook niet genoeg over.
  Hier MOET een wetgeving voor te realiseren zijn.
  Dit had al lang in Den Haag prominent op de agenda moeten staan!
  Met pijn in mijn hart kijk ik toe en schaam me diep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *