Boodschappen doen en bijkletsen op de ‘Korremarkt’

De Korrewegwijk krijgt een eigen wijkwarenmarkt. Op het Floresplein bij de Sionskerk komt elke woensdag van 12.00 uur tot 18.00 een wijkwarenmarkt. Het idee hiervoor komt uit de buurt. Wijkbewoners hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een ontmoetings-plaats. Een wekelijkse wijkmarkt kan daar aan bijdragen. 

Wethouder Joost van Keulen van Marktwezen is enthousiast over de nieuwe wijkmarkt: ‘Wat een prachtige oplossing hebben de inwoners van de Korrewegwijk bedacht. Een markt past in onze Nederlandse handelsgeest van eeuwen terug om er je boodschappen te doen en de laatste nieuwtjes te horen. Ik kom graag een keer langs voor beide.’

Het idee voor een wijkwarenmarkt komt uit de buurt. Vanuit de G100, ontstaan vanuit de G1000 bleek dat wijkbewoners elkaar graag vaker willen ontmoeten. Samen met de ‘Werkgroep Korremarkt’ heeft de gemeente onderzocht waar dat het beste kan. De locatie Floresplein bij de Sionskerk is een geschikte plek.

Voor meer verbinding met de wijk wordt één marktplaats aangewezen als wisselplaats. Hier kunnen bewoners en kleinschalige bedrijfjes uit de Korrewegwijk periodiek een standplaats innemen. Dit is een proef voor een jaar.

De gemeente publiceert binnenkort de te vergunnen marktplaatsen waarvoor marktondernemers hun belangstelling kunnen aangeven. Na het verlenen van de vergunningen kan de wekelijkse Korremarkt gehouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *