Bourtange in teken van Lentemarkt

Rijdend door één van de mooist landschappen van Groningen, Westerwolde, arriveerden we gisteren in vesting Bourtange. De landschappen in Westerwolde zijn zeer verrassend en wordt gekenmerkt door houtwallen, glooiingen, kronkelende weggetjes en authentieke dorpjes en bossen las fotograaf Geert van Duinen en ontdekte dat het hier een mooi gebied is voor wandelaars en fietsers. Hij liet zich verrassen en bezocht gisteren de Lentemarkt.

Veel kraampjes op het plein midden in het vestingstadje, waar niet alleen allerlei typische voorjaarsartikelen te koop waren,  maar ook tal van lekkere hapjes. Bezoekers van de markt kregen de gelegenheid een bezoek te brengen aan museum ‘De Baracquen’, de stijlkamers in de  ‘Kapiteinswoning’, de Synagoge, het beleefmuseum Terra Mora ,de film over de reconstructie van de Vesting in De Dagen van Roem en de expositie ‘Dansen met Moeder aarde’, in het grote kruithuis.

Alle foto’s van de lentemarkt: klik hier

Het dorpje Bourtange, aan de grens met Duitsland in het Oosten van Groningen, is een reconstructie van de oorspronkelijke vesting van 1742.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *