Bozhanka Marinova wenst ons allen prettige kerstdagen

de rieper-1Regelmatig zien we haar staan op winkelcentrum Paddepoel om de Riepe aan ons aan te bieden. Haar naam is Bozhanka Marinova en is van Bulgaarse komaf. Verkopers die werken aan hun bestaan.  Riepe, een onderdeel van Werkpro. Bozhaka wenst ons Весела Коледа и Щастлива Нова Година (Prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar)

De Riepe, het straatmagazine voor Groningen, Friesland en Drenthe, heeft een oplage van 16.000 per maand.

 

Daklozenkranten in het hele land vechten voor het voortbestaan. Dit jaar sneuvelden die van Rotterdam en Utrecht. De Riepe krimpt nu ook in, maar is volgens Schotanus buiten ‘levensgevaar’. “Het moet allemaal ietsje minder en we moeten efficiënter gaan werken maar op zich gaat het met de krant nog goed.”

Over het geld dat omgaat achter de schermen van straatkranten verschijnen nogal eens negatieve verhalen. Riepe ontvangt geen subsidie,  ze bedruipen zichzelf geheel uit eigen omzet en met hulp van diverse vrijwilligers zoals schrijvers, columnisten en de businessclub. Dat ze geen winst maken wil niet zeggen dat er geen opbrengsten zijn. Verkopers verdienen hun eigen geld. Ze hebben een zinvolle dagbesteding  die bijdraagt aan het voorkomen van overlast op straat, en waarbij ze met mensen in contact komen.

Met de Riepe wil men de beeldvorming rondom daklozen bijstellen. Het verhaal achter de mensen laten zien en deze mensen op weg helpen naar een beter bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *