Brandweer Groningen oefent bij horecalocaties Grote Markt

steden nederland, groningenBrandweer Groningen houdt een grote oefening in verschillende horecalocaties aan de zuidzijde van de Grote Markt in Groningen. Drie ploegen uit de stad Groningen oefenen hier samen met politie, ambulance en bedrijfshulpverlening van diverse horecagelegenheden. De oefeningen vinden plaats van dinsdag 28 oktober tot en met donderdag 30 oktober.

Zichtbaar
De oefeningen duren van 13.30 uur tot uiterlijk 15.00 uur. Tijdens de oefening zijn er brandweervoertuigen en personeel van de brandweer zichtbaar op de Grote Markt. De brandweer maakt geen gebruik van sirenes en zwaailichten en doet er alles aan om elke vorm van overlast te beperken.

Expert
Brandweer Groningen wil expert zijn en blijven op het gebied van brandpreventie en –bestrijding. Daarom oefenen we regelmatig. Het doel van deze oefening is het vergroten van vaardigheden en het opdoen van praktijkervaring in redding en brandbestrijding.

Groningen Veilig
De oefening sluit goed aan bij Groningen Veilig. Dit is de titel van de maand van de Veiligheid in oktober. De Maand van de Veiligheid informeert de Stadjers over de thema’s Veilig Wonen (brandpreventie, inbraakpreventie en veilig verkeer), Veilig Ondernemen, Veilig Vrijen en Veilig Drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *