Brandwondencentrum wenst u veilige feestdagen

verlichtingHet Brandwondencentrum werkt sinds 2012 prettig samen met de regionale Brandweer Groningen om samen brandveilig leven in en om het huis bij Groningers onder de aandacht te brengen. Zowel de Brandweer als het Brandwondencentrum weten als geen ander hoe het is om geconfronteerd te worden met de trieste gevolgen van brand. De feestdagen zijn voor ons reden om extra aandacht te vragen voor brandveiligheid.

De decembermaand is de periode waarin veel mensen brandwonden oplopen. Je denkt al gauw dat dit komt door vuurwerk, maar de meeste ongelukken gebeuren gewoon in en rondom ons huis. De meeste brandwonden ontstaan bij het gourmetten en bij het aansteken van de haard en van kaarsen. Een onverwachte steekvlam kan ontstaan tijdens het bijvullen van de spiritusbrander onder de fonduepan of de gelpot in de haard. Dit komt doordat het lijkt alsof het vuur al uit is of dat de brander of gelpot is afgekoeld. Versiering is vaak brandbaar en kan gevaarlijke situaties opleveren als het niet veilig gebruikt wordt.

Feestkleding kan erg brandbaar zijn. Houd hier rekening mee als je veel kaarsen hebt aangestoken, met name als er kleine kinderen bij zijn. Een hete kop thee is nog altijd de grootste oorzaak van brandwonden bij kleine kinderen.

Klik hier voor alle tips

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *