Bruggetje Park Selwerd tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden

Update: Vanmiddag, 20 oktober, ontvingen we bericht over ons bruggetje in Park Selwerd. De brug is tot eind november gestremd. In de week van 9 november wordt de oude brug verwijderd. Daarna wordt de nieuwe brug geplaatst. Tot die tijd onze route door het park en richting Selwerd even aanpassen.

Blijft bijzonder dat we als bewoners niet geïnformeerd zijn in deze kwestie waarbij velen zich zullen afvragen: Fijn dat het opgelost wordt maar hoe gaat het er uitzien?

Update: Vanmorgen nog net even over het bruggetje kunnen gaan alvorens het werd afgesloten meld één van de bewoners..Bij het begin van het bruggetje waren ze ook goed bezig geweest …door personen ??? om het houtwerk te vernielen en zelfs planken waar aan gepeuter was. En zo als gebruikelijk wordt geen naam achtergelaten.
Verder liet een de medewerkers weten dat er een een nieuwe bruggetje geplaatst gaat worden. Een van metaal die niet meer kapot kan gaan. Het huidige bruggetje ligt er weer zo’n twintig jaar. Nu afwachten op de gemeentelijke communicatie!

Vorige week melden we dat er eindelijk een aanvraag omgevingsvergunning: benadering Morgensterlaan 140, 9742 CN Groningen – vervangen brug, voorbij kwam met de onduidelijkheid om detailinfo op de overheidssites te kunnen vinden. Vanmorgen, 19 oktober, werden we verrast. Men is bezig met herstelwerkzaamheden en is het bruggetje afgesloten en voor hoe lang blijft een vraag. Het bruggetje wordt intensief gebruikt door vele bewoners, gewoon even de hond uitlaten of voor een wandeling. Toch weer opmerkend dat tijdige informatie niet wordt gegeven. Het zijn niet de bewoners die zeuren en klagen, het is de gemeente Groningen die weer eens niet communiceert met de wijk!

Om de gemeente Groningen actief te krijgen over de problemen van het bruggetje in Park Selwerd nabij de Morgensterlaan bleek dit een hele opgave. Er is veel over geklaagd want een oversteek met rollator of scootmobiel en onze honden, we geven u het te doen. Zoals op de afbeelding is te zien zijn vele delen van planken al tijden weg en bleef een oplossing uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *