Bruggetje Park Selwerd tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden

Update: Vanmiddag, 20 oktober, ontvingen we bericht over ons bruggetje in Park Selwerd. De brug is tot eind november gestremd. In de week van 9 november wordt de oude brug verwijderd. Daarna wordt de nieuwe brug geplaatst. Tot die tijd onze route door het park en richting Selwerd even aanpassen.

Blijft bijzonder dat we als bewoners niet geïnformeerd zijn in deze kwestie waarbij velen zich zullen afvragen: Fijn dat het opgelost wordt maar hoe gaat het er uitzien?

Update: Vanmorgen nog net even over het bruggetje kunnen gaan alvorens het werd afgesloten meld één van de bewoners..Bij het begin van het bruggetje waren ze ook goed bezig geweest …door personen ??? om het houtwerk te vernielen en zelfs planken waar aan gepeuter was. En zo als gebruikelijk wordt geen naam achtergelaten.
Verder liet een de medewerkers weten dat er een een nieuwe bruggetje geplaatst gaat worden. Een van metaal die niet meer kapot kan gaan. Het huidige bruggetje ligt er weer zo’n twintig jaar. Nu afwachten op de gemeentelijke communicatie!

Vorige week melden we dat er eindelijk een aanvraag omgevingsvergunning: benadering Morgensterlaan 140, 9742 CN Groningen – vervangen brug, voorbij kwam met de onduidelijkheid om detailinfo op de overheidssites te kunnen vinden. Vanmorgen, 19 oktober, werden we verrast. Men is bezig met herstelwerkzaamheden en is het bruggetje afgesloten en voor hoe lang blijft een vraag. Het bruggetje wordt intensief gebruikt door vele bewoners, gewoon even de hond uitlaten of voor een wandeling. Toch weer opmerkend dat tijdige informatie niet wordt gegeven. Het zijn niet de bewoners die zeuren en klagen, het is de gemeente Groningen die weer eens niet communiceert met de wijk!

Om de gemeente Groningen actief te krijgen over de problemen van het bruggetje in Park Selwerd nabij de Morgensterlaan bleek dit een hele opgave. Er is veel over geklaagd want een oversteek met rollator of scootmobiel en onze honden, we geven u het te doen. Zoals op de afbeelding is te zien zijn vele delen van planken al tijden weg en bleef een oplossing uit.

3 gedachten over “Bruggetje Park Selwerd tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden

 1. Ik ben er vanmorgen ook nog over heen gelopen het kon net …toen werd het afgesloten ….bij het begin van het bruggetje waren ze ook goed bezig geweest …door personen ??? om het houtwerk te vernielen …zelf planken waar aan gepeuter was …ze zetten hun namen er niet bij ….
  verder werd mij ook vertelde door een van de mannen die er met bezig was …dat er een een hele nieuwe bruggetje komt en dan van metaal dat het niet meer kapot gaat …deze die nu ligt er al 20 jaar ..dus nu afwachten wanneer de nieuwe geplaatst word …de planning ligt al klaar …

  • Aan het begin van het bruggetje (zijde Morgenster laan) laag en plank die kapot geredend was en de overige planken waren zo zacht als roggebrood.
   De leuningen waren verot net als de draagbalken en peilers.

   Dus wees blij dat dit gepeuter gebeurt is hr.Boekweg, zo komt het onder de aandacht van de burgers die dan een klacht indienen bij gemeente en word er actie ondernomen
   Anders was u er op een kwade dag misschien wel doorgezakt, want de gemeente is horende doof en ziende blind voor ieder onderhoud in de stad.

 2. Het lijkt er op dat er betonnen peilers komen.
  Verstandige keuze, die rotten tenminste niet meer.
  Nu maar hopen dat het bruggetje vlak wordt, dat zou een stuk aangenamer worden voor mensen die slecht ter been zijn.
  De verhoging die bedoeld was om fietsers en brommers tegen te gaan heeft geen enkel nut gehad, de verhoging hield alleen voetgangers tegen als het glad was en mensen die slecht ter been waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *