Burgemeester den Oudsten bij getroffen bewoners onrust Voermanstraat

Burgemeester Peter den Oudsten bezocht vanmorgen de Groninger wijk Paddepoel waar zondagavond voor de derde avond op rij ongeregeld heden plaatsvonden.  Veertien relschoppers zijn opgepakt en zitten vast.

Angstige momenten laten bewoners van de Grote Beerstraat weten. Zij hebben direct zicht op de Voermanstraat.  Een groep, en zeker niet allemaal uit de wijk, gooiden de ramen in, beangstigde momenten. Gelukkig waren de kinderen uit logeren. Waarom gisteren al een container geplaatst werd is vreemd. Langsrijdend verkeerd dumpte hier alvast hun overtollig afval. Wat opviel dat er binnen Paddepoel Zuid nog op verschillende locaties grof vuil ligt.

Bijna elk jaar is het bal aan de Voermanstraat en met alle inspanningen van de afgelopen jaren om erger te voorkomen vraag je je echt af of praten nog zin heeft tegen hen niet maar niet willen begrijpen dat de veiligheid van de omgeving in het geding is en je je handen af moet houden van hulpverleners. Wij wensen de getroffen bewoners sterkte toe en wensen hun, ondanks de gebeurtenissen, een goede jaarwisseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *