Burgemeester Rehwinkel verricht openingshandeling begeleid wonen Kraanvogelstraat

steden nederland groningen, oosterparkwijkNijestee realiseerde in Groningen aan de Kraanvogelstraat zestien  appartementen voor jonge mensen met een stoornis in het Autisme Spectrum (ASS). De jonge mensen,  wiens intelligentie gemiddeld tot hoog begaafd is, ontvangen zowel individueel als groepsgewijs begeleiding. De woningen werden vandaag officieel in gebruik genomen. De stichting Giga had de Groninger burgemeester Peter Rehwinkel uitgenodigd de opening middels het doorknippen van een gouden lint,  te doen verrichten.De burgemeester had een cadeautje voor de bewoners meegenomen waar een bijzonder plekje voor gezocht gaat worden.  Het bronzen beeldje is, in een oplage van honderd stuks, in opdracht van de gemeente Groningen, gemaakt door de kunstenaar Harro Nikkels.Het beeldje is gegoten bij Museumtechnische Werken (WTW) in Groningen. WTG beschikt daartoe over een gietwasafdeling, gipswerkplaats en bronsgieterij. WTW is een arbeidsrehabilitatie- en reïntegratiebedrijf met als doel toelating naar de arbeidsmarkt.
Het houten kistje is gemaakt in de houtwerkplaats van NOVO , een arbeidsmatige werkplaats voor verstandelijke gehandicapten.Over het beeldje zegt de kunstenaar:
“Het dier dat ik het meest met de stad Groningen associeer is het paard. Als beeld van een springlevende stad daarom dit dansende jonge paard, op één been met een pirouette op de toekomst”.

Alle foto’s van de middag: klik hier

De stichting Giga is een woonvoorziening in Groningen voor jonge mensen met een stoornis in het Autisme Spectrum (ASS). Met behulp van goede zorg en een eigen zelfstandige woning scheppen ze omstandigheden voor jonge mensen, zodat zij een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. De stichting  bevorderd deelname aan het maatschappelijk leven en voorkomen o.a. vereenzaming. Ze werken nauw samen met  MEE-Groningen, de JP van den Bent stichting en ATN-Lentis.

De oppervlakte van de appartementen bedraagt elk + 70 vierkante meter. De basis van elk appartement is een twee kamerwoning met open keuken. Voor meerprijzen kan er gekozen voor een afscheiding voor een gesloten keuken en/of 3 kamers. Alle appartementen worden verwarmd door vloer- verwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *