Burgemeester Vreeman huldigt KWF-collecteheld Ivo Eshuis

groningen-centrum-grote markt-kwf collectant-5Vanmiddag, 25 augustus, huldigde burgemeester Vreeman als eerste burgemeester in Nederland KWF-collectant Ivo Eshuis. Ivo staat symbool voor de ongeveer 600 KWF-collectanten die Groningen rijk is. Ivo heeft een missie. Op jonge leeftijd verloor hij zijn vader ten gevolge van kanker. Reden voor hem om zich in te spannen om gelden in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte waar we zelf ook uit ervaring kunnen spreken.

Jaarlijks krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker. Omgerekend naar het aantal inwoners van Groningen krijgen ongeveer drie inwoners per dag te horen dat ze kanker hebben.

Van 1 tot en met 6 september organiseert KWF Kankerbestrijding de landelijke collecteweek. Dit jaar voor de 65e keer. Deze jubileumeditie schenkt KWF Kankerbestrijding extra aandacht aan het goede werk en de belangeloze inzet van alle vrijwilligers en collectanten die volgende week weer op pad gaan.

In alle provincies worden KWF-vrijwilligers gehuldigd door lokale burgemeester. Zo zullen Eberhard van der Laan, Annemarie Jorritsma, Onno Hoes in respectievelijk Amsterdam, Almere en Maastricht een plaatselijke KWF-collecteheld huldigen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *