Burgerparticipatie Tuin in de Stad mag niet bloeien

kosterverloren-tuin in de stad-meet up-1Een ruime meerderheid binnen de gemeente Groningen vindt dat Tuin in de Stad plaats moet maken voor het realiseren van woningen nu zich een investeerder heeft gemeld en dat het tijdelijk beschikbaar stellen van dit stukje grond moet worden beëindigd. Volgens meerdere partijen is de betrouwbaarheid van de gemeente Groningen in het geding en zou er sprak zijn van willekeur. De VVD had het onfatsoen Tuin in de Stad als onbetrouwbare partner aan te merken en vind het zelfs een belediging voor andere Groningers die wel moeten betalen.

De meeste partijen zien niet in waarom voor € 19.000 euro onderzoek gedaan moet worden naar de maatschappelijke waarde hiervan. Wethouder Roeland van der Schaaf verschuilt zich achter de argumentatie dat dit onderzoek meer tools zal aanreiken dan alleen het burgerinitiatief Tuin in de Stad. Een mooi excuus om Tuin in de Stad straks te sommeren het terrein te verlaten en niet verder te laten bloeien en de maatschappelijke waarde van deze groene ontmoetingsplek voor de stad en in het bijzonder Kostverloren, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen teniet te doen.

Terecht dat raadsleden bewaken dat er geen sprake mag zijn van willekeur maar vergeet dat de praktijk heeft geleerd dat ontwikkelingen ineens een dilemma zijn geworden. Bezint voordat gij begint. Nee, burgerparticipatie is waar ze in Groningen de mond vol van hebben en als het er op aankomt geen keuzes durf te maken.

De teleurstelling is dan ook groot en de uitkomst van het onderzoek blijft als treurnis malen in de hoofden de initiatiefnemers en hen die dit initiatief een warm hart toe dragen. Politiek voor wat het waard is als voldaan wordt aan waar het stadsbestuur de mond vol van heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *